Denksessie van een groep Samen denken

samen denken
Voor iedereen die betrokken is bij een vraag,
onderwerp of dilemma die in de organisatie speelt

Inhoud

Wat biedt Denkplaats?

Wat is leiderschap? Wat kun je van een team verwachten? Wat betekent je verantwoordelijkheid nemen? Stimuleert een hogere werkdruk creativiteit? Waneer ben je een specialist?

In SAMEN DENKEN gaan we in een groepssetting aan de slag met een vraag die voor de organisatie van belang is. Deze vraag wordt gezamenlijk bepaald en systematisch onderzocht.

Aan het einde van SAMEN DENKEN liggen er regels en principes op tafel die je helpen om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden. Meestal leidt dit tot een nieuwe vraag van de groep, waarin de gevonden inzichten een plek hebben gekregen.

DENKPLAATS stimuleert door filosofische gespreksvormen zoals SAMEN DENKEN, zowel inhoudelijke als teamontwikkeling. Deze staan niet los van elkaar. Het vragend met elkaar in gesprek gaan, het uitstellen van oordelen, het komen tot nieuw denken is soms moeilijk, maar verrijkend. Zo ontstaat echt gezamenlijk draagvlak.

Aanpak

Hoe pakt Denkplaats dit aan?

In het inhoudelijke voorgesprek met opdrachtgever en direct betrokkenen wordt de uitgangsvraag vastgesteld. Met deze uitgangsvraag als richtlijn, begeleidt DENKPLAATS betrokkenen in de groepssessie. Na afloop vindt er een schriftelijke terugkoppeling aan de opdrachtgever plaats. Indien gewenst kan dit ook live worden toegelicht en doorgesproken.

SAMEN DENKEN is gebaseerd op de technieken van het Socratisch Gesprek.

Kennismaken

SAMEN DENKEN omvat een inhoudelijk voorgesprek met de opdrachtgever, een groepssessie van maximaal drie uur en een schriftelijke terugkoppeling aan de opdrachtgever.

DENKPLAATS maakt afspraken en offertes op maat.

Interesse?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek
info@denkplaats.nl

Verhalen uit de praktijk

ervaringen

 

Mooie methode om samen op onderzoek uit te gaan

Ariane begeleidt zeer professioneel en prettig.


Organisatie uit Rotterdam

 

Lees meer >

Denkplaats

Daagt uit

DENKPLAATS begeleidt jou in het denkonderzoek. Scherpt aan zonder oordeel. Het gedachtengoed is van de klant. DENKPLAATS neemt niet over, maar daagt uit.

Vraagt door

DENKPLAATS staat nieuwsgierig in het leven. Treedt jou met nieuwsgierigheid tegemoet. Wil weten wat je denkt. En wil naar de kern van de zaak. En vraagt dus altijd door.

Is helder

DENKPLAATS is helder. In communicatie, in prijs, in vormgeving en in afspraken. Omdat denkwerk lastig genoeg kan zijn, moeten de randvoorwaarden glashelder zijn.

Brengt humor in

DENKPLAATS houdt van scherpe humor en lacht veel. Humor schept ruimte, maakt speelsheid in het soms zware denkproces mogelijk.

Biedt garantie

Aan het einde van het traject met DENKPLAATS heb je minstens één vraag gesteld die je (jezelf) nooit eerder gesteld hebt.

Meer informatie ontvangen?

Inzicht krijgen in hoe jij in je organisatie of privésituatie tot heldere inzichten en bezielde besluiten komt?
Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang maandelijks cases, achtergronden en inspiratie.Wil je liever op een andere manier contact houden?
Dan kun je je op ieder moment weer uitschrijven.

DENKPLAATS Adrianalaan 101b 3053 MA Rotterdam T (06) 13 12 89 71
ariane@denkplaats.nl Kvk 68110634 BTW-ID NL002022296B04