Verhalen uit de praktijk Ervaringen met Denkplaats

Ervaringen

Denkplaats in de praktijk

 
Recht aan werkvloer en strategie

“Ariane is duidelijk, heeft humor en houdt overzicht waardoor ze mensen en zaken kan verbinden en in perspectief plaatsen. Zij is iemand die je bevraagt en je tegelijkertijd vertrouwen geeft. Ze helpt je afstand te nemen om op werk en functioneren te reflecteren. Ariane snapt hoe een organisatie werkt en doet recht aan werkvloer en aan strategie. Ze is nieuwsgierig en weet van wanten. Ariane communiceert open en is daarbij gericht op resultaat en relatie. Ik heb haar ervaren als loyaal en zeer betrokken.”

Frank van der Hulst, directeur-bestuurder Kunst Centraal

 
Betrokken, inventief en vakkundig. Dat is Ariane.

“Ariane is een gedreven vakvrouw die beschikt over stevige bagage op het gebied van systeemdenken en systemisch interveniëren. Gefascineerd door wat er in werksystemen kan ontstaan, verbindt zij zich met het systeem als geheel.Om samen met betrokkenen te werken aan het weer vitaal maken van de onderlinge verhoudingen.

Betrokken, inventief en vakkundig, dat is Ariane.”

M. Spanjersberg, directeur Ons Werk

 
Confronterend maar soms ook met de broodnodige lach

“Ariane heeft ons geholpen het vertrouwen in de samenwerking te herstellen. Dat heeft ze gedaan door ieders verhaal uiterst serieus te nemen, waardoor we tot een oplossing gekomen zijn die recht doet aan onze specifieke situatie. Confronterend maar soms ook met de broodnodige lach, altijd met als doel ons verder te brengen. Zo hebben wij haar ervaren.”

L. v. L., afdelingshoofd

 
Tijdsinvestering levert tijd- en kwaliteitswinst op

“Een gezamenlijk onderzoek van de vraag ‘Wat is zelfbeschikking?’ heeft me inzichten opgeleverd die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Dat is de kracht van het onderzoeksgesprek in vergelijking tot de reguliere discussies die vaak binnen organisaties gevoerd worden. Filosofische onderzoeksgesprekken kosten tijd en vragen een groot commitment van de deelnemers, heb ik ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat deze investering in denkonderzoek uiteindelijk tijd- en kwaliteitswinst oplevert. En dat veel meer organisaties daarin zouden moeten investeren. Omdat je hierbij tot de kern van de zaak komt en van daaruit je acties kunt bepalen.”

R. Vries, managing director

 
Groeien als persoon

“Ariane is niet alleen een helder en gestructureerd denker, maar ook iemand die in het proces telkens goed aanvoelt waar het wringt of waar focus nodig is. In mijn één op één gesprekken met Ariane onderzochten we, al filosoferend, de drijfveren achter een probleem. Ariane zorgde ervoor dat ik kon groeien als persoon. Eigenlijk vertegenwoordigde Ariane voor mij alles wat een inspirerende leidinggevende in zich moet hebben.”

Dorien Wijstma, adviseur onderwijs Landschap Erfgoed Utrecht

 
Vanuit individueel gezichtspunt naar gezamenlijke visie

“De sessies met Ariane waren een ontdekking. In onze groep benaderden we vraagstukken vanuit een sterk individueel gezichtspunt en toch kwamen we dan uit op een gezamenlijke visie of norm. Tof om te doen, verfrissend, confronterend en vooral inzicht gevend in eigen vooronderstellingen en groepsdynamiek.”

H. Kotey, eigenaar Creanomics, Rotterdam

 
‘Denkhulp’ in reflectievermogen

“Ariane is met onze medewerker uit Het Fantaziehuis erin geslaagd om vruchtbare gesprekken aan te gaan. Onze medewerker is uitgedaagd in haar denken en heeft ‘denkhulp’ gekregen in haar reflectievermogen. Ariane doet dit op een vragende, prikkelende, confronterende en altijd respectvolle wijze. Je wordt als het ware uitgenodigd je denken aan te scherpen en als gevolg daarvan kunnen aangeleerde denkpatronen doorbroken worden. Op de werkvloer heeft dit geresulteerd in een medewerker die met een meer open houding haar werk is gaan doen.”

Wendy Tollenaar, directeur Fantaziehuis, Utrecht

 
Mooie methode om samen op onderzoek uit te gaan

“Ariane heeft 2 mooie SAMEN DENKEN sessies georganiseerd bij mij op kantoor. Zij heeft deze sessies zeer professioneel begeleid en hiermee de deelnemers op een prettige wijze door de onderzoeksmethodiek geleid. De uitkomsten werden dan ook enthousiast door de deelnemers gedragen. Men was erg verrast hoe de methode kan bijdragen aan het samen op onderzoek uitgaan ten behoeve van onze gezamenlijke vraag.”

Organisatie uit Rotterdam

 
Kwesties ontrafelen door luisteren en doorvragen

“Ariane heeft mij geholpen met het onder woorden brengen van dingen die ik al wel voelde, maar niet goed kon duiden. Door het luisteren en doorvragen zijn kwesties ontrafelt en zag ik ineens ruimte voor ontwikkeling. Dingen die eerder vaststaand leken blijken ineens toch te kunnen bewegen. Soms bleken overtuigingen en aannames op losse fundamenten te staan. En op het moment dat je denkt de kern geraakt te hebben, kan ze je toch nog iets vragen waardoor er een nieuwe weg blijkt te zijn.”

C. Matla, Projectleider

 
Denkruimte overtrof mijn verwachtingen.

“Het was prettig om op een gestructureerde manier en met zorgvuldige begeleiding, meer en meer tot de kern van mijn vraag en achterliggende principes te komen. Het voelde in aandacht, veilig, waardig en relevant. Geen gedachte bleef onbenoemd en er is geen woord te veel gezegd. Vrolijk verliet ik het pand.”

M.

 
Filosofisch denken brengt je verder

“Spannend en interessant om met je eigen denkvermogen tot een heel nieuw en ontwikkelingsgericht antwoord te komen op een vraag die je bezig houdt. Zeker voor de vraag waar maar geen antwoord op komt of waar een negatief antwoord op komt, is het waardevol om te leren via filosofisch denken verder te komen.”

Andrea, Psychotherapeut

 
De essentie ontdekken

“In gesprek met Ariane ontdekte ik stapje voor stapje de essentie van wie ik ben en wil zijn: welke waarden (laat ik) mijn leven bepalen. Ik dacht die eigenlijk wel zo’n beetje helder te hebben, maar tijdens de gesprekken met Ariane werd ik me meer bewust van aannames en overtuigingen. Ariane hielp mij buiten mijn kaders te kijken.”

Suzanne, adviseur onderwijs

“Een gezamenlijk onderzoek van de vraag ‘Wat is zelfbeschikking?’ heeft me inzichten opgeleverd die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Dat is de kracht van het onderzoeksgesprek in vergelijking tot de reguliere discussies die vaak binnen organisaties gevoerd worden.”

Denkplaats

Daagt uit

DENKPLAATS begeleidt jou in het denkonderzoek. Scherpt aan zonder oordeel. Het gedachtengoed is van de klant. DENKPLAATS neemt niet over, maar daagt uit.

Vraagt door

DENKPLAATS staat nieuwsgierig in het leven. Treedt jou met nieuwsgierigheid tegemoet. Wil weten wat je denkt. En wil naar de kern van de zaak. En vraagt dus altijd door.

Is helder

DENKPLAATS is helder. In communicatie, in prijs, in vormgeving en in afspraken. Omdat denkwerk lastig genoeg kan zijn, moeten de randvoorwaarden glashelder zijn.

Brengt humor in

DENKPLAATS houdt van scherpe humor en lacht veel. Humor schept ruimte, maakt speelsheid in het soms zware denkproces mogelijk.

Biedt garantie

Aan het einde van het traject met DENKPLAATS heb je minstens één vraag gesteld die je (jezelf) nooit eerder gesteld hebt.

Meer informatie ontvangen?

Inzicht krijgen in hoe jij in je organisatie of privésituatie tot heldere inzichten en bezielde besluiten komt?
Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang maandelijks cases, achtergronden en inspiratie.Wil je liever op een andere manier contact houden?
Dan kun je je op ieder moment weer uitschrijven.

DENKPLAATS Adrianalaan 101b 3053 MA Rotterdam T (06) 13 12 89 71
ariane@denkplaats.nl Kvk 68110634 BTW-ID NL002022296B04